Verkoop rozen

Verkoop rozen

In november van het afgelopen jaar gingen de orthopeden Frank van Oosterhout en Steven Deconinck naar Arusha om aldaar de kinderen uit het Monduli centrum te opereren. Vlak voor hun vertrek werd mevrouw Schenau, uit Hardinxveld-Giessendam opgenomen in het ziekenhuis te Gorcum om een knievervangende operatie te ondergaan.

Maar bij opname bleek dat er sprake was van een infectie aan het te opereren been en moest ze eerst worden behandeld met antibiotica. De behandeling zou enige tijd duren en in het ziekenhuis moeten plaatsvinden, omdat er ook in het bloed aanwijzingen waren voor een infectie.

Nu wil het geval dat deze mevrouw Schenau een bijzonder creatieve vrouw is, die al jaren heel bijzondere vogeltjes maakt van echte veren. De verkoop van deze vogeltjes komt ten goede aan mensen die zich bezig houden met projecten in India en Pakistan. Nu echter die hobby tijdelijk niet meer uitgeoefend kon worden doordat ze in het ziekenhuis was, legde ze zich hier toe op de vervaardiging van speciaal ontworpen roosjes van papier, die er werkelijk zeer levensecht uitzagen. Deze roosjes konden worden gekocht voor een klein bedrag, waarna de opbrengst ten goede zou komen aan de kinderen die door Frank en Steven werden geopereerd Grote posters werden in het ziekenhuis opgehangen ten behoeve van de actie van mevr. Schenau. Het was wel drukker op de afdeling orthopedie waar ze was opgenomen.

Gelukkig ging het met de infectie de goede kant op en kon ze voor de kerst het ziekenhuis verlaten. Nadat haar bloedwaarden waren verbeterd, zag ik haar medio januari terug op de poli: ze had een envelop met 100 euro bij zich, de opbrengst van de roosjes. Mevrouw Schenau is recent van een nieuwe knie voorzien.

Reacties zijn gesloten.