Bijscholing fysiotherapie

Bijscholing fysiotherapie

Njokuti helpt Eva Mushi om haar kennis als fysiotherapeut te verrijken. Eva Mushi is Tanzaniaans en werkt sinds 2000 als fysiotherapeute in het revalidatiecentrum van Monduli.

Zij heeft haar basisopleiding fysiotherapie gevolgd aan de Tumaini Universiteit in Moshi. In haar eerste jaren werkte zij samen met Rona Snoek (van 1999-2002 werkzaam als fysiotherapeute voor het revalidatiecentrum van Monduli). In die periode hebben ze veel van elkaar geleerd.

 Na Rona’s vertrek bleef Eva echter als enige fysiotherapeute achter waardoor er geen professionele uitwisseling meer plaats kon vinden. In het belang van de behandeling van de kinderen van het revalidatiecentrum wilde Eva zich graag verder laten bijscholen. Het revalidatiecentrum stond achter deze keus en bood Eva de gelegenheid om zich te laten bijscholen aan de Tumaini Universiteit in Moshi. Zij namen een tweede fysiotherapeute aan zodat Eva vrijgesteld kon worden van haar dagelijks werk. Wel moest Eva zelf haar studie bekostigen, iets wat met haar salaris onmogelijk was. Omdat de revalidatie van kinderen staat of valt met gekwalificeerd personeel besloot Njokuti om Eva financieel te ondersteunen. Zonder goede therapeuten is het immers voor Njokuti niet mogelijk om de operaties succesvol uit te voeren!

Eva
Eva aan het werk als fysiotherapeute in het revalidatiecentrum.

Inmiddels studeert Eva alweer twee jaar aan het KCMC in Moshi. Zij volgt daar in het Engels haar ‘Bachelor of Science Physiotherapy degree programme’. Het revalidatiecentrum continueert een deel van haar salaris, op voorwaarde dat ze na drie jaar haar werk in het revalidatiecentrum weer oppakt. Voor Eva was dit geen punt want dat was ook precies wat ze zelf wilde. Van het salaris dat zij ontvangt kan zij het vervoer naar de universiteit in Moshi en het dagelijks eten betalen. Van de overheid krijgt zij een kleine studiebeurs, maar dit is lang niet toereikend om haar studie van te kunnen bekostigen. Njokuti betaalt dan ook de resterende kosten, ongeveer 1000 Euro per studiejaar. In november 2007 start Eva met haar derde studiejaar. Eind 2008 heeft zij hopelijk haar studie afgerond en is het revalidatiecentrum in Monduli een goede fysiotherapeute rijker! Door te investeren in Eva’s studie investeert Njokuti indirect in de toekomst van gehandicapte kinderen.

Brief van Eva eind 2006:

Dear Rona and all,

Many greetings
I hope you are doing well with your family.
I am very happy to inform you that I have received
the money from the coordinator of the program (Anna
Mollel) amounting 997,700 Tz shillings on 19th this
month (2006). Thank you very much and may God bless you
all. I really appreciate your contribution and I
promise to use it for the intended purposes.
I kindly ask you to extend my word of appreciation
to all the members of Njokuti for their help to me.
We are now in Christmas vocation for ten days.
I wish you all merry Christmas and happy New Year 2007!

your Eva

Reacties zijn gesloten.