Regenboogschool

Regenboogschool

Ieder jaar organiseert Basisschool De Regenboog in Assendelft een actiedag voor een bijzonder doel. Dit jaar (2012) viel hun keuze op Stichting Njokuti!

Voor het eerst werd er een sponsorloop gehouden. Alle kinderen zochten van te voren zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen om hen financieel te steunen. En Rona Snoek van Stichting Njokuti, kwam op school langs om wat te vertellen over het werk van Stichting Njokuti. Zij had er zelf een aantal jaren gewoond en gewerkt. Zo werd het de kinderen van De Regenboog duidelijk wat het betekent als je niet goed kunt lopen en wat de Nederlandse artsen in Tanzania kunnen doen voor kinderen met een handicap. Op 23 maart renden 10 klassen zich in het zweet om de kinderen van Njokuti te steunen, aangemoedigd door hun ouders, juffen en meesters! Iedereen deed erg zijn best en de sponsorloop werd een groot succes. Nog nooit eerder hadden ze zoveel geld opgehaald tijdens hun actiedag!

Tijdens de paasviering kreeg Rona het geld voor Stichting Njokuti overhandigd: een bedrag van maar liefst 5520 Euro!

Rona_bedrag_Regenboog_april_2012_verkleind
Rona Snoek blij verrast met de succesvolle actie van De Regenboog.

Verrast en blij bedankte zij alle kinderen van De Regenboog met de woorden “Asante sana!” wat in Tanzania betekent:“heel erg bedankt!”. “Het is hartverwarmend om te zien dat een school met Nederlandse kinderen zich zo bekommerd om het lot van kinderen met een handicap, in een land hier ver vandaan. Dankzij jullie inspanning gloort er voor de kinderen in Tanzania weer wat hoop”.

En terwijl de kinderen in Assendelft het geld aan Rona overhandigden waren er in Tanzania alweer Nederlandse artsen aan het opereren.

tanzania_reisverslag_vlnr_viktor_JosRobert_Jan_Harry_en_Renee_voor_de_operatiekamers_april_2012_verkleind
Nederlandse artsen aan het werk in Tanzania.

Dankzij het team en de kinderen van De Regenboog kunnen er ook in de toekomst weer honderden kinderen geholpen worden!

Namens de kinderen uit Tanzania: Asante sana, kinderen van De Regenboog!

Lachendekinderen

Reacties zijn gesloten.