Monduli district

Monduli district

Het district is bijna half zo groot als Nederland en is met een bevolking van 160.000 mensen zeer dun bevolkt. De belangrijkste bevolkingsgroep is de Maasai, een nomadisch levend herdersvolk. De districtshoofdstad heeft dezelfde naam als het district: Monduli.

Tanzania_Masaaikinderen_april_2012_verkleind

Rondom het district Monduli liggen allerlei toeristische attracties: Mount Kilimanjaro (bijna 6000 meter hoog), Mount Meru (ruim 4500 meter hoog), de stad Arusha als economische motor van Noord Tanzania en het centrum van veel toeristische activiteiten, en de wildparken Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara en Tarangire. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen deze prachtige omgeving.

Temidden van al dat moois ligt het district Monduli, een gebied met heel veel problemen: dun bevolkt, kampend met watertekort en overbegrazing, met marginale landbouw, nauwelijks economische activiteiten, en een zeer wisselende regenval. De Maasai staan zeer geïsoleerd binnen de Tanzaniaanse samenleving. De duizenden toeristen komen niet in Monduli en het district profiteert niet van hun uitgaven. De infrastructuur is slecht en ambtenaren beschouwen een overplaatsing naar Monduli als een strafoverplaatsing. Kortom een district met talloze problemen.

Tanzania_Masaai_vrouw_april_2012_verkleind