Groene Hart ziekenhuis

Groene Hart ziekenhuis

ArtsenGroeneHartZiekenhuis

Bij een groot deel van de orthopedische chirurgen leefde al lange tijd het idee om  orthopedisch hulp te bieden in Afrika. Er is immers een groot aanbod aan (aangeboren) aandoeningen van het bewegingsapparaat, waarbij de chirurgische zorg beperkt is.

Frank Wijffels was, binnen de maatschap orthopedie van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda, de pionier om zich aan te sluiten bij Harry de Vries die al jaren in Kenia en Tanzania via Njokuti werkzaam is. Door zijn enthousiaste ervaringen sloeg het Afrikavirus ook over op Rene van den Wijngaard, Peer Poelmann en Ron Onstenk. Peer is gespecialiseerd in de kinderorthopedie en vanwege het kinderaanbod van grote waarde in Tanzania. Rene en Ron hebben veel ervaring in de traumatologie en kunnen hierdoor hun steentje bijdragen in het leed dat kan ontstaan door (verkeers)ongevallen. Collega Rick Scholtens, plastisch chirurg heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in Afrika en is nog steeds actief bij verschillende projecten. Gelukkig kan hij toch nog tijd vrij maken voor Njokuti om vooral de littekenvorming na brandwonden te behandelen en hazenlipjes te corrigeren.

Hierdoor kunnen zowel de orthopeden als plastisch chirurgen van het Groene Hartziekenhuis in Gouda hun steentje bijdragen aan de oneindige medische hulp die Tanzania zo hard nodig heeft.

Reacties zijn gesloten.