Arctic Pharma Challenge

Arctic Pharma Challenge

Team Arctic Pharma heeft voor de stichting Njokuti tijdens de Arctic Challenge 2009 het formidabele bedrag van € 3000,00 bijeengereden. Dit bedrag werd vandaag symbolisch aangeboden aan orthopedisch chirurg Harry de Vries van het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

De Arctic Challenge Tour is een autosport evenement voor iedereen die affiniteit heeft met autorijden, sneeuw en kou. Het komt niet aan op snelheid, maar op behendigheid, goed navigeren en anticiperen. De Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen, waarbij geheel Scandinavië doorkruist wordt en extreme omstandigheden kunnen worden tegengekomen. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op het doorzettingsvermogen. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk). Het mag duidelijk zijn dat ook de auto op dergelijke omstandigheden moet zijn voorbereid. Team Arctic Pharma 2009 bestond uit Theo Hoogendoorn en William Kennedy, beiden uit Papendrecht.

arctic_pharma_uitreiking
v.l.n.r. Harry de Vries (Njokuti), Theo Hoogendoorn, William Kennedy (beiden Arctic Pharma).

Het bedrag werd mogelijk gemaakt door alle sponsoren van team Arctic Pharma 2009. Zie ook hun website: http://www.arcticpharma.web-log.nl/

Reacties zijn gesloten.